ONGOL-ONGOL


Bahan :
1 bungkus tepung hunkwe (120 gr)
125 gr gula merah ( 75 gr pakai yang warnanya hitam)
115 gr gula pasir ( 110 gr)
½ sdt garam
800 ml air

Bahan tabur :
Kelapa parut + garam dikukus

Cara membuat:
Rebus gula merah, gula pasir, garam dan air, saring, dinginkan
Tuangkan ke dalam tepung hunkwe, aduk rata.
Masak hingga mendidih dan kental
Tuang ke loyang yang sudah dibasahi air. dinginkan.
Sajikan dengan taburan kelapa parut

NB : sumber inspirasi dari Tabloid Saji, maaf gambar ongolnya sudah terbalut kelapa semua

About these ads

One Response to “ONGOL-ONGOL”

  1. May Hickman Says:

    Halo Mbak Asri
    Kebetulan saya punya 1 bungkus tepung HUnkwe, nanti saya cuba buat.
    Saya contek ya resepnya & thanks


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 66 other followers

%d bloggers like this: